Šokolaadi- kohupiimakook

Me oleme olnud laisad kirjutad, aga õnneks ei ole me olnud samal ajal ka laisad kokkajad. Ja teie, armsad lugejad, olete ikkagi meie blogisse usinasti lugema- kommenteerima sattunud.
Nüüd tahaks parandada selle, et postituste vahel on niiii pikad vahed ja anda teile uut inspiratsiooni kodusteks köögikatsetusteks.
Šokolaadist ei saa kuidagi meie köögis üle ega ümber ja no mis siis oleks blogivaheaja lõpetuseks parem kui üks šokolaadiga kook. Küpsetamist ei vaja ja valmib üsna vähestest komponentidest lihtsa vaevaga, nii et mis muud kui põll ette ja kööki :)
Kui ei meeldi tume šokolaad, siis võib seda vabalt asendada kas piimašokolaadi või valge šokolaadiga ja kindlasti sobib see kook ka iga peolauda kaunistama!

Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid
80 g sulavõid

Täidis:
2 dl vahukoort
150 g šokolaaditükkidega kohupiimakreemi
1 sl suhkrut
5 lehte želatiini
3 sl kuuma vett

Kate:
100 g maitsestamata toorjuustu
50 g tumedat šokolaadi
kaunistuseks marju

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ning sega juurde kohupiim. Paisuta želatiini lehed külmas vees ja lahusta kuumas vees ning sega täidise hulka. Vala täidis põhjale ning jäta jahedasse umbes 2 tunniks kuni üle öö tarretuma.
Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil ja sega toasooja toorjuustuga. Seejärel Jaota kate ühtlaselt koogile ja lase 15 minutit enne serveerimist taheneda. Kaunista ning naudi!

Retsept valmis koostöös meie hea partneriga köögis- Valioga.

Kommentaarid