Soe salat fetajuustu ja kanaga


Salat võib olla vabalt üks korralik kõhutäide, kui sellesse lisada midagi toekamat- näiteks juustu ja liha. Veel mõnusam on siis, kui salat on soe roog. Prae või supi asemel sobib see fetajuustu ja kanaga salat ideaalselt lõunaks või õhtuks. Valmimisaeg on kindlasti oluliselt lühem kui näiteks prael, aga kõhtu täidab sellegipoolest korralikult.

Vaja läheb:
2 paprikat
2 porgandit
1 tops (180 g) fetajuustu kuubikuid (nt. Valio)
küüslaugusoola, musta pipart, oliivõli
1 salatipea
peotäis musti oliive
600 g kanafileed
palsamikreemi või palsamiäädikat
basiiliku lehti

Koori ja ribasta porgandid ning haki paprika. Kuumuta porgandit ja paprikat pannil õlis ning maitsesta küüslaugusoola ja pipraga. Prae pannil kanafilee ribad ning maitsesta vastavalt soovile.
Tükelda salatipea ning poolita oliivid. Aseta taldrikutele salatipadjale soe paprika- porgandisegu, oliivid, fetajuustu kuubikud ning kanafileeribad. Nirista peale palsamikreemi, lisa basiilikulehti ja  serveeri kohe.

Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid