Vaja läheb:
Röstitud kõrvits:
600 g kõrvitsa viljaliha
maitsestamiseks õli, soola
Risoto:3 sl õli
1 sibul
150 ml valget veini
250 g risoto riisi
600 ml köögivilja puljongit
2 sl võid
100 g Forte juustu
Esmalt
rösti ahjus kõrvitsad. Selleks lõika kõrvits kuubikuteks, pane
ahjuplaadile, nirista peale õli ja maitsesta vähese soolaga ning rösti
kõrvitsaid 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kõrvitsa on
täielikult pehme. Tõsta kõrvits kaussi ja püreeri ühtlaseks.
Järgnevalt haki sibul peeneks ning tee valmis
köögiviljapuljong. Seejärel pane pannile õli ja sibul ning kuumuta
sibulat paar minutit, kuni see muutub klaasjaks. Seejärel lisa riis,
sega läbi, kuumuta veel paar minutit ning siis lisa valge vein. Lase
veinil riisi imbuda ja hakka siis vähehaaval kuuma puljongit lisama.
Lase puljongil jälle riisi imenduda ning lisa siis jälle veidi
puljongit. Jätka puljongi lisamist ning keeda riisi kokku umbes 20
minutit. Viimasena lisa hulka püreeritud kõrvits. Võta pott tulelt, lisa
või ning peenelt riivitud Forte, sega läbi ja serveeri kohe.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaarid