Munavaba besee



Täiesti uskmatu, aga beseed saab teha ka ilma munata. Kui ma seda Nami-Namist lugesin, siis olin ülimalt rõõmus, kuna ühe lapse menüüs on muna meil endiselt välistatud. 

Esimene pannitäis sai mul liiga hele ja jäi nätske. Katsetasin aga järgmisel päeval uuesti, kuna see idee ei andnud rahu. Teisel päeval tegin väiksemad beseed ja küpsetaisn 90 minutit ning tulid välja nii nagu retseptis lubatud. Besee läks mul küll natuke pruuniks, aga maitses nagu tavaline besee, krõbe ja õhuline. 

Vaja läheb:
1 purk konserveeritud kikerherneid (vaja läheb ainult purgis olevat vedelikku)
150 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
0, 25 tl sidrunhapet
näputäis soola (lisa ainult juhul, kui konservis ei ole soola lisatud)

Kurna kikerherne konservi vedelik miksri kaussi ning hakka vahustama. Kui on tekkinud hele vaht, siis hakka järk-järgult lisama suhkrut. Jätka vahustamist. Lõpupoole lisa vanilliekstrakt ja sidrunhapre ning vajadusel ka sool. Vahusta seni, kuni on tekkinud kõva vaht. 

Tõsta vaht pritskotti või kilekotti (lõika väike ots ära) ning pigista väikesed küpsised ahjuplaatidele (kata ahjuplaadid kindlasti küpsetuspaberiga). Küspeta 100 kraadises ahjus 90 minutit. 



Kommentaarid