Taipärane kõrvitsa püreesupp


Originaalretsept on pärit toidublogist Pantry Full of Recipes. Väga hea maitsekooslusega supp, kookos ja laim sobivad ülihästi. Kui soovid kreemjat püreesuppi, siis lisa kas 35% koort või sulatatud juustu. 

Kui sul ei ole käepärast valmis kõrvitsapüreed, siis lõika kõrvitsa viljaliha väiksemateks tükkides, pane ahjuplaadile, piserda peale veidi õli ning küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 minutit (olenevalt kõrvitsa tükkide suurusest), kuni kõrvits on pehme. Püreeri kõrvitsad ning kõrvitsapüree ongi valmis. 

Vaja läheb:
2 tl õli
1 suurem sibul
4 suurt küüslauguküünt
800 ml kõrvitsapüreed
400 ml kookospiima
500 ml kanapuljongit 
2 sl tai punast karripastat (meie kasutasime tšillipastat)
2 tl peenelt riivitud laimi koort
1 laimi mahl
soovi korral serveerimiseks röstitud pistaatsia pähkleid

Kuumuta õli potis, lisa peenelt hakitud sibul ja küüslauk, kuumuta ca 2 minutit. Seejärel lisa kõrvitsapüree, kookospiim, kanapuljong, tai punane pasta, laimi koor ja mahl. Kuumuta paar minutit, ise samal ajal suppi segades. Seejärel püreeri supp saumiksriga ning lase veelkord keema tõusta.

Kommentaarid