Kohupiima-toorjuustukook tikrimoosiga


Palju õnne, kallis ema!

Vaja läheb:

Tikrimoos:
430g küpseid tikreid
80 g suhkrut
3 sl vett

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
80 g võid

Täidis:
400 g toorjuustu
400 g pakikohupiima (vanilli)
100 g suhkrut
10 želatiinilehte

Kaunistuseks:
2 peotäit tikreid

Esmalt keeda valmis tikrimoos. Selleks puhasta tikrid, pane paksupõhjalisse potti, lisa vesi ja suhkur ning keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni tikrid hakkavad lagunema ja moos paksenema. Seejärel püreeri moos saumiksriga ja jäta jahtuma. Moosi võid valmis teha ka eelmisel päeval ja säilitada külmkapis. Kui sulle ei meeldi tikriseemned, siis aja moos läbi sõela.

Põhja jaoks purusta küpsised, sulata või ja sega omavahel kokku. Suru saadud segu 26 cm läbimõõduga ümara koogivormi põhja. Tõsta koogipõhi täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga, lisa kohupiim ja viimasena täielikult jahtunud tikrimoos. Seejärel paisuta želatiinilehti ca 5 minutit külmas vees ning seejärel kuumuta paar supilusika täit vett ning lahusta želatiinilehed selles. Nirista želatiin täidise hulka, ise täidist pidevalt segades. Vala täidis koogipõhjale ja lase vähemalt 5 tundi külmkapis taheneda.

Kui soovid kooki pealt kaunistada tikritega, siis pane kook esmalt külmikusse umbes 30 minutiks, seejärel, kui kook on veidi tahenenud, pane peale tikrid ning tõsta siis tagasi külmkappi.


Kommentaarid