Üks eriti äge koogikaunistuse idee


Ühest mu välismaisest lemmik blogist Sprinkle Bakes, leidsin ühe eriti ägeda ja geniaalse koogikaunistuse idee. Kuna mulle meeldib kookide kaunistamisel just minimalistlik stiil, siis ma kohe pidin seda ka ise katsetama. Originaalvarianti on võimalik vaadata siit. Koogi sisu on sama, mis eelnevas postituses oleva koogi oma (Kreemjas jogurti-kondenspiima kook), lihtsalt maasikad said asendatud pehmeks keedetud rabarberitega. 

Koogi kaunistamiseks läheb vaja: 
1 tass vett
1/2 tassi suhkrut
2-3 pikka rabarberi vart

Esmalt koori rabarberid. Seejärel võta juurviljade koorimisnuga ning tõmba piki rabarberit ribad. Püüa koorimisnuga suruda koguaeg ühtlase survega, siis saad terve ja pika riba. Osad ribad muidugi ei õnnestu tervena kätte saada, aga need poolikud ribad saab ära kasutada koogi äärtel, kuhu niikuinii on kitsamaid ribasid vaja. 

Seejärel võta vähemalt kaks kandikut või ahjuplaati ning kata need mitmekordse majapidamispaberiga. Kandikute peale tuleb need ribad pärast nõrguma tõsta. 
 
Kui piisav arv ribasid on olemas pane potti vesi ja suhkur ning lase keema tõusta. Sega, et suhkur lahustuks ja vähenda kuumust. Kui siirup õrnalt mullitab, pane korraga sisse kaks kuni kolm rabarbeririba. Lase neil potis olla umbes 15-20 sekundit. Keetmisaeg sõltub sellest, kui peened ribad sa suutsid rabarberist teha. Seejärel tõsta rabarberiribad õrnalt vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Kui ribad lähevad majapidamispaberile asetades krussi, tõmba need sõrmedega õrnalt sirgu. 

Koogi kaunistamiseks laota rabarberiribad suuruse järgi koogile ning lõika kääridega üle ääre läinud otsad ära.

Kommentaarid