Taipärane fileešašlõkk marineeritud rabarberisalatiga


Rabarbrist saab valmistada imemaitsva salati liharoogade kõrvale. Hapu rabarber saab maitsekalt marinaadilt juurde mõnusa vürtsise meki. Kuna rabarber läheb väga ruttu pehmeks, siis piisab vaid sellest, kui kuum marinaad rabarberile valada ja eraldi keeta salatit ei ole vaja.

Vaja läheb:

1 ämber Talleggi Taipärast fileešašlõkki

Rabarberisalat:

3 rabarberivart

Marinaad:

1 l vett
3 sl äädikat
3 cm jupp riivitud ingverit
1 kaneelikoor+ 0,5 tl kaneeli
3 tera vürtsi
3 tera nelki
1 laimi mahl
1 tl soola
-1 dl suhkrut (maitse järgi)

Küpseta kana ahjus 180 kraadi juures 20- 25 minutit või grilli grillil.
Koori ja tükelda rabarber.
Marinaadi jaoks aja vesi koos maitseainetega keema, lisa äädikas ja vala kuum marinaad rabarberitükkidele ning lase 30 minutit seista. Nõruta rabarberitükid marinaadist ja serveeri salatit kanaga.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid