Brokoli- herne püreesupp suitsujuustuga

Värske ja roheline püreesupp, millele annab maitset suitsujuust.

Vaja läheb:

350 g brokolit
400 g (külmutatud) herneid
3 väiksemat kartulit
250 g suitsujuustu Kaval- Ants
2 dl kohvikoort
2 tl soola
paar viilu röstsaia

Koori kartulid ja lõika kuubikuteks, tükelda brokoli õisikuteks. Keeda brokoli, herned ja kartulid pehmeks, kurna ning püreeri. Tükelda suitsujuust väikesteks tükkideks ning lisa valminud segule, lisa juurde ka kohvikoor ja sool ning püreeri veelkord. Vajadusel lisa supi vedeldamiseks köögiviljade keeduvedelikku.
Lõika röstsaiaviilud kuubikuteks ja rösti kuival pannil.
Serveeri suppi soojalt saiakuubikutega.

Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid