Pühadejäätis melonimoosi triipudega

Melonimoosiga jäätis ja krõgedad küpsised sobivad kindlasti ka lõpetama pühadesöömaaega. Küll pisut ebatraditsiooniline, aga sellegipoolest väga mõnus maitseelamus. Sobib loomulikult aastaringselt söömiseks:)

Jäätis:

300 ml piima
1 suure sidruni mahl
4 Lihavõttemunade munakollast
100 g suhkrut
2 dl kohvikoort

Melonimoos:

1/4 kantaluup melonit
100 g suhkrut
1/2 sidruni mahl

Moosi jaoks koori ja tükelda melon, pigista juurde sidrunimahl ning keeda tasasel tulel kuni melon on pehme. Seejärel lisa suhkur ja keeda veel umbes 15 minutit, kuni moos on paksenenud. Jäta moos jahtuma.
Jäätise jaoks kuumuta piim keemiseni ja tõsta seejärel kõrvale. Vahusta munakollased suhkruga, lisa edasi vahustades sidrunimahl ja ühtlase joana piim. Vala segu potti ja kuumuta pidevalt segades paksenemiseni, aga ära lase sellel keema tõusta. Kui segu on paksenenud, siis tõsta see tulelt ja jahuta ning sega juurde kohvikoor.
Vala jäätisesegu külmakindlasse karpi ja aseta sügavkülma. Külmuta segu, kuni see on ühtlaselt külmunud, seda umbes iga poole tunni tagant läbi segades. Kui jäätis on juba tahkemaks muutunud, siis sega juurde moos ja jäta lõplikult külmuma.
Serveeri jäätist tühjaks uuristatud sidrunikoortest. Küpsised kaunistuseks võid valmistada näiteks nii, nagu siin postituses, aga jäta toiduvärv lisamata.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid