Õhuline kohupiimamaius

April 1, 2013
Klassikalise rammusa pasha asemel võib lihavõtte lauda kaunistada ka õhulise hapukoorest, kohupiimast ja vahukoorest valmistatud maiusega. Pähkelid ja puuvilju võib lisada oma valikul juurde.

Vaja läheb:

350 g hapukoort
2 dl vahukoort
380 g rosinatega kohupiimakreemi
2 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
2 granaatõuna
100 g metspähkelid
10 lehte želatiini
1 dl piima
100 g piimašokolaadi

Vahusta hapukoor õhuliseks, see võtab aega vähemalt 20 minutit. Teises kausis vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa samal ajal vahustamist jätkates kohupiimakreem. Sega juurde hakitud metspähklid ja enamus granaatõunaseemnetest (jäta väike osa granaatõunaseemneid kaunistuseks). Lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud hapukoor.   
Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Nirista želatiin õrnalt segades kohupiimasegu hulka ja vala segu vormi tarretuma.
Lase vähemalt 2 tundi jahedas tarretuda ja kummuta seejärel taldrikule. Sulata šokolaad vesivannil ja nirista kohupiimamaiusele. Kaunista granaatõunaseemnetega ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Valioga.

0 comments: