Vaarika- šokolaadikook

Rikkalik šokolaadikook, mille magusust aitavad tasakaalustada hapukad ja mahlased vaarikad. Luksusliku väljanägemisega, ent lihtne valmistada, sobib see kook ehtima ka väga pidulikku lauda. Vähesest täidisest ei maksa ennast hirmutada lasta, sest tänu minimaalsele jahusisaldusele on see kook mõnusalt niiske. Retsept pärineb BBCGoodFoodist.

Vaja läheb:

225 g tumedat šokolaadi
175 g võid
2 tl vanilliekstrakti
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
100 g mandlijahu
2 sl jahu
näpuotsatäis soola
5 muna
140 g pruuni suhkrut
200 g vaarikaid+ veel kaunistamiseks

Glasuur:

140 g tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort
tuhksuhkrut

Koogi jaoks sulata šokolaad ja või ning lase jahtuda. Sega juurde vanilliekstrakt ja kohvipulber. Sega omavahel jahu, mandlijahu ja sool. Vahusta munad kohevaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel. Sega ettevaatlikult juurde šokolaadisegu. Sega ettevaatlikult osade kaupa juurde jahusegu. Jaga tainas kahte küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga ümarasse vormi ja küpseta 160 kraadi juures 20- 25 minutit, põhjad võiksid jääda veidi niiskeks. Lase põhjadel jahtuda. Aseta üks põhi taldrikule ja purusta vaarikad ning soovi korral lisa veidi suhkrut. Kata põhi vaarikapüreega ja kata teise põhjaga.
Glasuuri jaoks kuumuta koor ja vala tükeldatud šokolaadile ning sega kuni šokolaad on sulanud. Lase segul veidi pakseneda ja kata sellega kook pealt ning küljed. Kaunista kook vaarikatega ja lase jahedas vähemalt paar tundi seista. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaarid