Sander köögis: kaneelirullid

Sander võttis esimest korda päris ise ette oma lemmikute- kaneelirullide- valmistamise.  Saiakesi küpsetas ta muffinipannis ja saiad said nii maitsvad, et järgmiseks päevaks ei olnud midagi hoiule panna. Saiad on parimad soojalt koos külma piimaga. Retsept on raamatust "Poisid köögis".

Tainas:

0,5 kg jahu
100 g toasooja võid
2,5 dl piima
25 g pärmi
1 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


Täidis:

35 g võid
1 sl kaneeli
3 sl suhkrut

Taina jaoks hõõru pärm 1 tl soola ja 1 tl suhkruga vedelaks ning lisa käesoe piim ja ülejäänud suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa pool jahust ja sega paar minutit. edasi lisa teine pool jahust ja tükeldatud või ning sütku tainas ühtlaseks ja lase soojas kohas rätikuga kaetult 1 tund kerkida.
Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ning rulli suureks ruuduks.
Sulata täidise jaoks või ja määri või pintselda tainale, puista peale suhkru- kaneeli segu ja keera tihedalt rulli. Lõika rullist 2-3 cm laiused jupid ja tõsta muffinipesadesse või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta rulle 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 15- 20 minutit, kuni need on kuldkollased. Enne söömist lase veidi rätiku all jahtuda.


Kommentaarid