Paprikaletšo

Letšo retsepte on kindlasti väga palju erinevaid, kus varieerub enamasti köögiviljade vahekord. Panen siia kirja selle variandi, mille järgi mina tavalislt letšot valmistan. Aga täiesti vabalt võib teha ka nii, et paned kõiki köögivilju vastavalt sellele, kuidas parasjagu käepärast on. Mitte midagi ei juhtu, kui üht või teist on veidi rohkem või vähem.
Sobib hästi nii pitsa katteks, kui ka erinevatesse lihaga pajaroogadesse, aga ka niisama salatina söömiseks.

Vaja läheb:

1 kg tomateid
300 g sibulat
750 g porgandit
1 kg paprikat
2 sl valgeveiniäädikat (sobib ka tavaline 30 % äädikas)
2 tl soola
1 dl suhkrut

Esmalt koori ja tükelda sibul, porgand ja paprika. Tomati võid küll niisama tükeldada, aga kui aega jagub, siis koori tomatid enne tükeldamist. Siis ei ole pärast letšo sees tomatinahkasid.
Tomatite koorimiseks vala neile peale kuum vesi ja umbes 5 minuti pärast tõsta tomatid külma vette. Seejärel tee peale rist ja tõmba tomatilt nahk maha.
Sega suures potis köögiviljad, äädikas, õli, soola ja suhkur ning lase segul jahedas 12 tundi seista. Seejärel keeda 1 tund, kuni köögiviljad on pehmed, maitsesta veel vastavalt soovile ja tõsta kuumalt purkidesse ning sule purgid õhukindlalt.

Kommentaarid