Kaerakorvikesed õunasefiiriga

Õhus on tunda juba  sügise hõngu ja kuigi on kurb, et soe suvi on vist selleks korraks läbi, on sügises ka palju toredat. Üks neist toredatest asjadest on see, et kodumaised õunapuud on õunte all lookas ja kodumaistest õuntest valmivad just need kõige maitsvamad koogid ja magustoidud.

Kaerakorvikesed:

125 g võid
75 g demerara suhkrut
125 g kaerajahu
125 g nisujahu
1 Talleggi kollane muna
1 sl külma vett

Õunasefiir:

4 Talleggi kollase muna munavalget
150 g läbi sõela aetud õunamoosi
150 g suhkrut
0.5 tl kaneeli
0,25- 0,5 tl sidrunihapet
mandlilaaste
soovi korral õunamoosi

Korvikeste jaoks näpi või, suhkur ja jahud purujaks massiks, lisa muna ja vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Pane tainas 30- 60 minutiks külmkappi tahenema.
Suru korvikeste tainas õhukese kihina vormide põhja ja äärtesse ning küpseta korvikesi eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures 10- 15 minutit kuni korvikesed on kuldpruunid.Korvikesevormide puudumisel võid korvikesed küpsetada ka näiteks muffinipannis.
Soovi korral võid kerkimise vältimiseks korvikeste põhja kahvliga auguliseks torkida või kasutada herneid või ubasid raskusena, kuid üldiselt sellest tainast valmistatud korvikesed täis ei kerkinud ka ilma raskusteta.
Sefiiri jaoks kuumuta õunamoosi ja suhkrut madalal tulel segades, kuni suhkur on sulanud, sega juurde kaneel. Õunamoosi võid ka värsketest õuntest ise valmistada, maitseb veel paremini.
Vahusta munavalged sidrunihappega tugevaks vahuks ja lisa  vahustamist jätkates munavalgetele kuum moos. Vahusta sefiiri kuni see on tugev ja hoiab kuju.
Soovi korral täida jahtunud korvikesed õunamoosiga ja siis pritsi läbi kondiitripritsi korvikestesse sefiir, peale puista kuival pannil röstitud mandlilaaste.
Mandlilaastude röstimiseks võta kuiv pann, vala sellele mandlilaastud ja rösti neid madalal kuumusel segades, kuni mandlilaastud on kuldpruunid.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid