Kadri ja Jaanuse pulmatort

Alustada tahan hoopis sellest, et pulmafotograafilt ei ole veel tordipilti saanud ja loodan väga, et see tuleb (ja hea kvaliteediga) ning siis saab selle postituse algusesse see ka lisatud, seniks aga peab leppima olemasolevate piltidega...

Otsustasin, et paras aeg oleks vastu võtta uusi väljakutseid ja nii saigi sõpradele/sugulastele Kadrile ja Jaanusele 4. detsembril möödunud aastal toimunud pulmadeks kingiks meisterdatud viiekorruseline tort. Kuigi ma tean, et enda kiitmine ei ole ilus, olen siiski lõpptulemusega rahul ja maitsega väga rahul. Keegi pulmakülalistest ei nurisenud ja tegelikult tegi meele rõõmsaks see, et küsiti isegi kooki juurde.
Muidugi ei saa mainimata jätta, et tore ja südantsoojendav oli vaadata pulmakülaliste üllatunud reaktsiooni, kui see suursugune ja kõrge tort peosaali toodi. Pruutpaar jäi ka oma "kingitusega" väga rahule :)
Siin allpool on näha üks tordi korrustest, mis on kaetud kattemartsipaniga. Ja ootab suhkrumassi katet.
Tordi kaunistuseks meisterdasin lillepressiga kandikutäie erinevas suuruses õiekesi ja "kleepisin" neile sulatatud valge sokolaadiga südameks hõbedased suhkrust pärlid.
Pruudi soov oli, et tordi peal oleksid ka mõned punased roosid. Ja voolisin esimest korda elus martsipanist roosid ja ka lehed valmis, ning värvisin need ära. Üldiselt aga oli eesmärk, et tort oleks lihtne puhas valge ja pidulik.
Kõik tordi korrused on topelt kaetud- kõigepealt kattemartsipani kiht ja seejärel suhkrumass. Kogu tordile kulus umbes 2,5 kg martsipani ja ligi 3 kg suhkrumassi. Topelt katta soovitas minu kondiitrist sõbranna, et tort pikalt kaunis püsiks ja pealt niiskeks ei muutuks ning sulama ei hakkaks. Tort püsiski kuni lõpuni ilus ja ei vajunud ära.Kuigi mina küll alguses mõtlesin, et see on üks suur raiskamine.
Täidisesse kulus mitmeid kilosid kohupiima ja vahukoort ning 2,5 kg tükeldatud maasikaid. Loomulikult lisasin täidisesse ka želatiini (kasutasin lehtželatiini, mis ei ole mind kunagi alt vedanud ja on alati ilusasti tarretunud).
Alumine kõige suurem tort oli läbimõõduga 40 cm ja pealmine kõige väiksem tort läbimõõduga 16 cm. Teised tordid jäid suuruselt sinna vahemikku.
Biskviidid küpsetasin valmis eelmisel õhtul ja ka täidise tegin eelmisel õhtul valmis ning panin biskviidikihtide vahele tarretuma. Biskviidikihte immutasin kergelt piima ja vanillisuhkru seguga.
Selline nägi välja tordi kõige pisem ülemine korrus- punaste rooside, lehtede ja pärlitega.
Siit on näha väike lilleõite ja pärlitega kaunistus.
 Tortide kõrgus oli 4 ja 5 cm vahel. Allpool on näha ka tordi läbilõige.

Kommentaarid